15 Nisan 2011 Cuma

Neoliberal "KAFAYAPISI" ve "özgürlükler" II

Devam edelim.

Üçüncü konu da Sümeyye! Sakız çiğneyeceğini fark etmişse eğer sahnedeki bunun sebebi iki tanedir: 1. Geviş getirmişsindir bariz bir şekilde 2. Adam gerçekten takıntılıdır (başörütüsü mevzusunda). Ancak "...İkimiz de başörtülüyüz ve bir tek orada yer kaldığı için en öndeyiz." lafı bana pek de inandırıcı gelmedi. Şuanda hangi sektöre gidersen git, hangi aktiviteye katılırsan katıl veya hangi etkinlikte yer alırsan al, "başbakanın kızıyım" demen istesende istemesende sana en önden yer açacak. Bu yüzden böyle savunmalar yapıp kendini nolursun "halk" kategorisine koyma. Bariz burjuvasın, buyur senin cümlen "Bu nasıl bir şımarıklık, nasıl bir kabalık ve faşistlik, hatta nasıl bir cahillik, ve medeniyetten nasibini almamışlık?!" ne alaka mı? Sanki bir mağazaya gitmişsin de verilen hizmeti beğenmemişsin edasıyla cümleler kurmak büyük bir burjuvazi "geleneği"dir. He eğer halkın çoğu aç azı tok lafını kaldıramıyorsan yada rahatsız oluyorsan gel bize katıl, babana "baba bu böyledir" de.

Gel gelelim Tolga Tuncer'e. Bu adam eğer ünlü olur da medyada baş göstermeye başlarsa geleceğin Müjdat Gezen'i veya Ali Poyrazoğlu'su olur. İşine gelince halk 10 numero olur, gelmeyince halk aptallaşır. Ha eğerki durum ilk seçenekteki gibiyse ve tiyatro interaktif bir şekildeyse sonuna kadar haklısın, o zaman senden özür dilerim.

Bir gerçek var yanlız, su götürmeyecek bir gerçek. AKP'ye dokunan kesinlikle "bir ideolojide" oluyor nedense, sanki AKP'nin ideolojisi yokmuş gibi... Eğer o olay Sümeyye'nin değil de benim sözlümün başına gelseydi acaba yasalar benim içinde böyle hızlı işleyecek miydi? Buyurun aynı geleneklerden geliyoruz, ailem AKP'ye oy veriyor, sözlümün başı tıpkı Sümeyye gibi kapalı, bunlar sizlere uzak olmayan şeyler, ama bu neoliberal "kafayapınızı" yani tepesinden deve hörgücü çıkan Hugo Boss'u bana gelip de dinin direği olarak, halkın yaptığı şeyler olarak dayatamazsınız. Başkalarının özgürlüklerini kısıtlayamazsınız bkz. içki yasağı, başkalarının haklarına dil uzatamazsınız bkz. "homosexuellik bir hastalıktır.", yasaların eşit şekilde işlemesi gerekir, bir devlet dairesine gidince gidince size "ooo buyurun sayın Sümeyye Erdoğan.... arkadaşlar hemen yardımcı olalım" bana "geç otur kardeşim bekle" denildiği zaman sizin kalkıp orayı terketmeniz gerekir. İşte halkın çoğu aç azı tok olayı bu! Açlık sadece mide de gerçekleşen birşey değildir, unutmayın. Bunca insanın sizi seçmesinin sebebi "istisnacı" anlayışınızdı, bu istisnacılık zamanla tıpkı o eleştirdiğiniz mantığa, hatta Erdoğan'ın sözleriyle "zihniyete" dönüştü. Haziran'da umarım bunun artık farkına varır ve bizi yansıtan özgürlükçü, eşit, radikal bir parti bulur (ki ben buldum) onu iktidara getiririz. Bakalım o zaman neler olur...

Hiç yorum yok: